Zakaj je mačka lahko odlična izbira za hišnega ljubljenčka

Mačka je lahko izjemno prikupen hišni ljubljenček, za katerega vam ni potrebno poskrbeti v največji možni meri. In ravno to je bistvena razlika med njo in psom. Medtem ko morate pasjega ljubljenčka vsaj nekajkrat na dan peljati na sprehod, vam mačke na srečo ali pa na žalost ni potrebno. Če torej nimate volje do sprehodov s psom, je boljša izbira hišnega ljubljenčka zagotovo mačka ali pa katera druga mala žival.

A če se boste odločili, da mačka postane del vaše hiše, po drugi strani to ni mačji kašelj. Najprej se boste morali odločiti za vrsto, nato vas čaka še nakup vse potrebne opreme ter odmera prostora, ki bo nakazovala, kje se lahko vaša ljubljenka prosto sprehaja.

Priročnik o mačjih vrstah

Morda ste povsem nezahtevni in boste k sebi na dom želeli preseliti povsem navadno mačko, ki jo lahko pripeljete iz zavetišča ali pa vam jo podarijo znanci. Po drugi strani si veliko oseb želi na domu imeti prav posebej izbrano kosmatinko, ki je nekoliko posebnega videza. Še preden si takšno mačko pripeljete na dom, v roke vzemite priročnik o mačjih vrstah ter preštudirajte vse karakteristike posameznih vrst mačk.

Najverjetneje vas bo presenetilo, kako se posamezne vrste mačk med seboj lahko razlikujejo. To pomeni, da vsaka vrsta zagotovo ne ustreza vašemu karakterju.

Nakup mačje hrane in opreme

Ko boste izbrano vrsto mačke pripeljali na dom, je dobro, da jo tam pričaka primerna mačja hrana in sveža voda ter za dobrodošlico še kakšen prav posebej mikaven priboljšek. Sicer pa ste morali že prej nakupiti tudi vso ostalo opremo, na primer košarico, kjer bo počivala in spala, praskalnik ter podobno.

In ker bo najverjetneje z vami zahajala tudi na pot, morate poskrbeti še za primeren boks, v katerem bo mačka prijetno in udobno predla, ko se bo v avtu vozila z vami. S tem boste vsekakor primerno poskrbeli tudi za varno vožnjo v prometu.