Teleskopski viličarji

Viličarji – Vrste viličarjev – Kateri je najbolj primeren za vaše potrebe?

Viličarji so neverjetno vsestranski in se uporabljajo v večini industrij po vsem svetu. Sposobnost dvigovanja in dvigovanja težkih tovorov z višine so neprecenljiva vrednost za gradbeno industrijo. Vsa gradbišča imajo potrebe po viličarjih, saj ti nalagajo in razkladajo gradbeni material ter pri njegovem prevozu po gradbišču.

Poglejmo si, katere vrste viličarjev poznamo, katere so njihove prednosti in kateri viličar je pravi za katere naloge. 

Standardni viličar

Standardni skladiščni viličarji so najboljša rešitev za delo na gradbiščih.

standardni viličarji

vir: https://www.adaptalift.com.au/

Standardni viličarji so vsestranski in jih je mogoče uporabiti za številne namene na gradbišču, vključno z:

  • Gibanje surovih gradbenih materialov po lokaciji
  • Nakladanje in razkladanje zalog iz dostavnih vozil
  • Opremljen s posebnimi nastavki, kot je rotator za smeti, lahko enoto za premikanje in praznjenje velikih industrijskih smetnjakov

Viličarji z visoko nosilnostjo

Za dviganje težkega paletiziranega blaga na gradbišču bo morda potreben viličar z nadgrajeno nazivno nosilnostjo kot standardni viličar, ki bo imel visoko nosilnost.

Primer viličarjev z visoko zmogljivostjo, ki jih je idealno dvigniti, vključujejo opečne palete, gradbene materiale, kot so betonske vreče, in montažne materiale, kot so cevovodi.

Visoko zmogljivi viličarji z večjo medosno razdaljo in pnevmatikami, ki zagotavljajo boljšo stabilnost in oprijem, lahko obratujejo po grobih in neravnih tleh.

Ročne in pol-električne ročne dvižne palice

Hitra in enostavna alternativa uporabi viličarja za premikanje tovora pod maso 2,5T so ročne ali pol-električne ročne paletne dvigalke. Za hiter premik paletnega blaga v zaprtih prostorih ali po gladkih površinah so ročne ali pole-lektrične dvižne palice idealna alternativa viličarjem.

Terenski viličarji

Za gradbišča v zgodnji gradnji brez betonskih ali asfaltnih dovozov viličar z grobim terenom, kot je terenski viličar Agria, bo še vedno omogočal nakladanje, razkladanje in prevoz blaga.

terenski viličarji

vir: https://www.adaptalift.com.au/

S svojimi naprednimi hidravličnimi sistemi in specializiranimi mehkimi pnevmatikami, ki zagotavljajo popoln oprijem po umazaniji in neravnih tleh, lahko terenski viličarji opravijo enako široko paleto nalog kot standardni skladiščni viličar z dodatnim bonusom, da lahko delujejo po katerem koli terenu.

Večsmerni viličarji

Kompaktni večsmerni viličarji, kot je viličar Combilift CB, so odličen vsestranski dodatek k zmožnostim ravnanja z materiali na gradbišču.

Ne samo, da lahko ravnajo s standardnim paletiziranim blagom do njihove nazivne nosilnosti, njihova prednost pred običajnimi viličarji je v večsmernih zmožnostih, zaradi česar so idealen viličar za ravnanje s čudnimi ali dolgimi tovori, kot so cevovodi in les, v bočnem načinu. .

4-smerno krmiljenje enot in kompaktna zasnova omogočata, da deluje tudi kot viličar z ozkim hodnikom, ki omogoča shranjevanje in pridobivanje blaga iz ozkih odlagalnih prostorov, kjer je bilo shranjeno tesneje skupaj, da zavzame manj dragocenega prostora za shranjevanje.

Teleskopski nakladalci

Teleskopski nakladalci so idealna hibridna enota za uporabo na večnadstropnih gradbiščih, imajo vrsto žerjava z dvižno sposobnostjo viličarja.

Teleskopski viličarji

vir: https://www.adaptalift.com.au/

Sposobnost dviganja težkih tovorov do določene višine, ne da bi se morali vključiti v storitve dragega žerjava, lahko znatno prihrani stroške pri gradbenih projektih.

Medtem ko so viličarji enodimenzionalni pri svojem premikanju, jim sposobnost teleskopskega viličarja, da se premikajo diagonalno, omogoča delovanje s tovorom, ki bi bil nedostopen za običajne viličarje.

Nenavadni koti in tesni prostori so zaradi roke in raztegljive roke zlahka dostopni.

Objava je prevod članka, oglejte si izvorni članek na tej povezavi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja