rabljeni viličarji

Viličarji – Rabljeni ali nov viličar – kaj se splača bolj?

Viličarji so nujni za opravljanje določenih dejavnosti. Predvsem so potrebni za skladišča, za gradbene odre in nenazadnje za gradbeni material. Učinkovitost in stroškovna učinkovitost sta dejavnika, ki ju je treba upoštevati pri iskanju novega ali že viličarja. Samostojno raziskovanje je dokaj enostavno, saj so na voljo številni viri za iskanje viličarjev za prodajo po imenu, znamki, letu ali modelu. Stroški so seveda lahko motivator pri razmišljanju o nakupu viličarja. Dvigalo, ki je bilo prej v lasti, lahko stane 50% manj kot povsem novo. Toda ali ima ta nizka cena visoke skrite stroške? Spodaj je nekaj koristnih stvari, ki jih morate upoštevati, ko razmišljate o nakupu novega ali že v lasti. 

Novi viličarji

Prednosti:

Novi modeli so opremljeni za učinkovitejšo obdelavo daljših ur, medtem ko je rabljeni model boljši za občasno uporabo. Nova dvigala imajo tudi garancijo, ki je običajno od 12 do 36 mesecev. Ker je garancija za vas lahko glavni odločilni dejavnik, je pomembno, da nekaj raziskujete, kaj ponuja vaš ponudnik, saj imajo rabljeni viličarji omejene garancije.

Slabosti:

Ljudje se po navadi odmikajo od nakupa novega viličarja zaradi višje cene. Kljub temu bodo nove vedno najboljša naložba, če upoštevate vse druge dejavnike.

Rabljeni viličarji

Prednosti:

Najprej in predvsem prihranek stroškov je glavni dejavnik, ki ga je treba upoštevati. Kot smo že omenili, je uporabljeni model lahko tudi do 50% manjši. Poleg tega je razpoložljivost delov lahko glavna skrb pri novejših modelih. Številni trgovci z rabljenimi viličarji ponujajo odlične napotke pri nakupu. Kot vedno je najboljša raziskava prva oseba.

Slabosti:

Tako kot rabljeno vozilo se bo tudi pri rabljenem viličarju vidna obraba, kot pri novem. Če se odločite za nakup rabljenega viličarja, si zagotovite podrobno poročilo o morebitnih prejšnjih težavah z vzdrževanjem. Upoštevajte, kako dolgo je bila uporabljena. Strokovnjaki se strinjajo, da če je dvigalo uporabljeno manj kot štiri ure na dan, je najbolje, da kupite rabljeno.