Xiaomi-Roidmi-Sesalec za prah

Sesalec za prah – Kateri je najboljši sesalec za prah

Če vas zanima kateri je dober sesalec za prah, ste na pravem mestu. V tej objavi si bomo pogledali vse o prahu in čiščenju prahu v bivalnih prostorih in izbrali nekaj najboljših sesalcev za prah.

Sesalec za prah je naprava, ki je namenjena pobiranju oz. sesanju majhnih delcev v prostorih. Pri klasičnih sesalcih se majhni delci v celoti ne “obdržijo” v vrečki oz v kanti. Pri sesalcih za prah pa je to nekoliko drugače. Sesalec za prah je namreč dovolj majhen in agilen, da lahko z njim sesamo police in površine, ki so dvignjene. Po drugi strani pa deluje na taki zasnovi, da mikro delci ne uidejo nazaj v prostor oz. jih s pihanjem ne dvigne s površin.

Kaj je prah

Prah sestavlja mnogo različnih delcev, ki tako ali drugače zaidejo v prostor. Že v okolju v  zraku najdemo mnogo delcev, od cvetnega prahu, saj in drugih delcev. V notranjih prostorih pa prah delno sestavljajo delci iz okolja, delno pa kosi tekstila, človeške kože, materiali, ki se uporabljajo pri gradnji hiše

Kaj je sesalec praha

Za sesanje praha, klasični sesalniki niso najbolj primerni. Pri sesanju praha uporabniki lahko iščejo sesalnike za prah za industrijsko rabo (delavnice), sesanje gradbenih materialov na terenu ali pa za sesanje oz. čiščenje praha na domu. Pri tem je treba povedati, da mora sesalec praha biti posebno prilagojen, saj tako majhni delci kot je prah delno preidejo klasični sesalnik. Zato so seveda najboljša rešitev vodni sesalci, ki pa so nekoliko veliki in okorni.

Pomembno pri sesalcu prahu je, da ves prah po eni strani zadrži, po drugi strani, pa da ga pred in med sesanjem ne razpiha po prostoru.

Verjetno je trenutno najboljša izbira za sesanje prahu naprava Xiaomi Roidmi F8.

Xiaomi-Roidmi-Sesalec za prah

Druga je brezžični “dustbuster“, ki ga proizvaja Black & decker. Je lahek in prenosen, hkrati pa omogoča da dostopate do dvignjenih in manjših površin.

sesalec za prah black decker