Kdaj je za ločitev smiselno najeti odvetnika

Če ste se in / ali zakonca odločili za konec zakonske zveze , je prvo vprašanje, ali potrebujete odvetnika za ločitev. To vprašanje ni preprosto in bo odvisno predvsem od vašega položaja in zakonov o razvezi države .

Na splošno velja, da manj ko se boste za reševanje svojih težav morali zanašati na sodišča in  odvetnike, bolj gladko bo tekla ločitev. Ali potrebujete odvetnika za ločitev? Naslednji podatki vam bodo pomagali sprejeti odločitev na podlagi informacij.

Morda ne boste potrebovali odvetnika za ločitev: Odločanje o svojem

Če boste lahko skupaj s soprogo sodelovali pri vprašanjih, kot so otroci, podpora ali lastnina, ali s pomočjo nevtralnega tretjega posrednika, se vam bo dolgoročno verjetno izkazalo boljše.

S sodelovanjem boste imeli boljši nadzor nad življenjsko pomembnimi vprašanji, ki bodo nastala med razvezo zakonske zveze, namesto da jih prepustite svojim odvetnikom ali sodišču. Poleg tega boste prihranili kar nekaj časa in denarja, če vam ne bo treba najeti odvetnika za ločitev. Tudi in kar je najpomembneje, otroci, ki se ločijo od ločitve, imajo pogosto lažji prehod, če lahko starši ločitev hitro rešujejo.

Če se lahko s soprogo dogovorita glede večjih težav pri razvezi zakonske zveze, lahko na splošno zaprosite sodišče, da vam razvezo razveže pisno . To je postalo priljubljena možnost za številne pare in sodni sistemi v mnogih državah so se odzvali ugodno. Glede na stanje, v katerem živite, se vam morda ne bo treba pojaviti na sodišču ali najeti odvetnika za razvezo zakonske zveze, če želite razvezo zakonske zveze, če lahko pokažete, da je ločitev nesporna.

Naj bo napetost nizka: Odvetniki za ločitve pogosto razburijo plamen

Zaradi svoje narave ločitve ponavadi spodbudijo intenzivna čustva. Vendar pa vam včasih najem odvetniške ločitve ne bo ponudil rešitve, ki jo iščete, in lahko še bolj poslabša čustveno tesnobo.

Če se odločite za najem ločitvenega odvetnika , je pomembno, da si vzamete čas in najamete pravega za svoj položaj. Med posvetovanjem bodite pozorni na morebitna odvetnika. Ali bi na primer vaš odvetnik podprl odločitev o poravnavi zunaj sodišča, ali ima vaš odvetnik izkušnje s pretepanjem celo najpomembnejših zadev pred sodnikom? Odvetniki so obtoženi, da se zavzemajo za interese svoje stranke, zato morate biti prepričani, da svoje interese že takoj na začetku razjasnite svojemu odvetniku.

Nekateri ločitveni odvetniki jemljejo vneto zagovorništvo predaleč, pogosto se borijo za svoje stranke, ki se zdijo nepomembne za vse, razen za odvetnika. Če je vaš zakonec najel takšnega odvetnika, se boste morda morali z ognjem boriti z ognjem, namesto da se preprosto odpoveste. Ko se to zgodi, se lahko vaša ločitev konča grdo in traja kar nekaj časa. Vi in vaš zakonec vam lahko zmanjkuje denarja za odvetnike in bi se verjetno lahko vrnili na poravnavo.

Te ločitve lahko še poslabšajo, če sodelujejo otroci. Dejansko mnogi viri zdaj ugotavljajo, da se otrokov občutek varnosti pogosto spušča v neposredno povezavo s tem, kako dolgo traja postopek ločitve. Poleg tega se pogosto zdi, da dlje ko ločitev traja, dlje bo trajalo, da se razvije dober odnos z vašim otrokom, ko bo postopek končan.