kavni avtomat

Kavni avtomat za vsako podjetje

Mnogo podjetij se srečuje z vprašanjem priprave kave. Skorajda ni delavca, ki kave ne pije. Zato v vsakem podjetju pride do vprašanja, kako zagotoviti kavo na delovnem mestu in doseči, da se čas za malico in kavo ne podaljšuje preveč.

Ni pa dovolj le to, da je kava na voljo. Kava mora biti dobra, okusna. Posebno pozornost pa zahteva tudi postopek priprave. Turško kavo ni problem ponuditi. Težava  pri turški kavi pa je čas priprave. Omeniti je treba tudi to, da se turška kava, ker je praviloma daljša, dlje časa hladi. Zato tudi pitje turške kave zahteva več časa.

Trend kavomatov v podjetjih ni nov. Že desetletje se podjetja množično odločajo za to, da uvedejo kavomate. Kar se je spremenilo pa je to, da da so se razširili kavni avtomati na kapsule.

Način priprave kave s pomočjo kavomata na kapsule, je namreč bistveno enostavnejši in čistejši od priprave kave na klasičnem kavomatu. Avtomat na kapsule namreč nima nobene potrebe po tem, da bi imeli v bližini dotok vode ali lijak. Priprava kave je popolnoma čista, kava v prahu se ne raztrese, ko jo pripravljamo, zato tudi brisanje skorajda ni potrebno. Poleg tega pa je na področju kave v kapsulah na voljo mnogo različnih kavnih mešanic in arom. Slednje pomeni, da lahko dnevno pijemo različno kavo večje ali manjše jakosti vseh vrst okusov.

Avotmati na kapsule so tako prepričali mnoga podjetja kot tudi posameznike saj predstavljajo številne prednosti. Priprqava je hitrejša in čistejša, izbira kave je skorajda neomejena, cena avtomata na kapsule pa je nižja od drugih vrst kavnih avtomatov. Edino slabost  morda predstavlja cena kapsul, a tudi  te se da dobiti po relativno ugodni ceni, če le malo pobrskamo naokoli. Cenejše kapsule so namreč na voljo širom spleta, prav tako pa v določenih večjih trgovinah, kot je na primer Mueller.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja