rastlinjaki

Kako izbrati rastlinjak

Nič ni tako vznemirljivo kot priprava vašega vrta na prihodnji rastlinjak.

Kljub temu je treba povedati, katere dejavnike morate upoštevati, preden boste opravili nakup?

ALI VAŠ VRT POTREBUJE RASTLINJAK?

Obstaja veliko razlogov, da bi si kdo morda želel postaviti rastlinjak na svojem vrtu. Za resno pridelavo zelenjave ali za ohranjanje hobija – novega ali starega – najdemo rastlinjake po meri za vse vrste strasti in vrtov.

Torej je nekaj razlogov za nakup rastlinjaka za vaš vrt:

Kakovost hrane

Ker se zdi, da stroški hrane nenehno naraščajo, se mnogi zdaj odločajo za gojenje nekaterih najpomembnejših sadežev in zelenjave v lastnih rastlinjakih.

Poleg očitnega dodatnega prihranka denarja, gojenje lastne hrane pomaga zaščititi svoje vire v nenavadnih vremenskih ali izrednih razmerah.

Trajnost

Čeprav mnogi predmeti, ki jih kupimo za svoje domove in vrtove, trajajo le nekaj let, poznamo rastline, ki trajajo desetletja – nekatere najstarejše rastlinjake vrtnarji še danes uporabljajo ( in jih prodajo z dobičkom ).

Zdrav pridelek

Vrtnarjenje že dolgo velja, da pomaga izboljšati zdravje uma in telesa, po nedavni študiji, ki jo je izvedel Bakker Spalding, pa 88 odstotkov ljudi meni, da je duševno počutje ključna korist od preživljanja časa na vrtu.

VRTNI ČAS POZIMI

Če želite v zimskih mesecih izstopiti iz hiše ali želite nadaljevati svojo ljubezen do gojenja in vrtnarstva, rastlinjaki in vrtno pohištvo nudijo odlično priložnost za to.

In seveda ni nič tako ljubega, kot če stojiš v rastlinjaku z vročo skodelico čaja, medtem ko poslušaš, kako dež pada na steklene plošče.