delovni stoli

Delovni stoli – Ali res potrebujem delovni stol?

Mnoge storitvene dejavnosti je mogoče začeti z relativno malo osnovnega kapitala. Prav tako so dejavnosti, kjer je začetni vložek v inventar lahko precej visok. Pri vseh nujnih pripomočkih, ki jih mnogi samostojni podjetniki potrebujejo za opravljanje svojih storitev, pa le-ti pogosto pozabijo nase oz. zanemarijo svoje potrebe ali celo zdravje.

V tej objavi vam bomo predstavili delovne stole različne dejavnosti, ki jih podjetniki in strokovnjaki na različnih področjih potrebujejo za opravljanje svojih dejanskosti in predvsem za to, da pri svojem delu ne škodujejo svojemu zdravju oz. ga ne zanemarjajo. Poglejte si, kateri delovni stoli so pravi za vašo dejavnost.

Kakšne vrste delovnih stolov poznamo

Delovni stoli so namreč pomemben del opreme frizerskega salona, masažnega salona in drugih salonov, ki opravljajo različne storitve , kot sta na primer tudi pedikerko, in mani kura.

Kot rečeno, ni potrebno, da za opravljanje svoje dejavnosti delate kompromise. Najdete lahko stol, ki je narejen izključno za storitev, ki jo vaše podjetje opravlja. Tako so vam na voljo stoli za zobozdravstvene storitve, stoli za frizerstvo, stoli za pedikuro in prav tako stoli za opravljanje kozmetičnih storitev in seveda masažni stoli.

Zakaj je pomembno izbrati pravi delovni stol

Vsaka dejavnost ima svoje specifike. Pri masaži mora maser opravljati specifične gibe in biti v določenem položaju in bližini in oddaljenosti od stranke. Zato je masažni stolček posebej oblikovan glede na položaj maserja in gibe, ki jih opravlja.

Kozmetični stoli so prilagojeni opravljanju kozmetičnih storitev, Pomembna pri njih je prilagodljivost, saj različne kozmetične storitve zahtevajo drugačne pozicije.

Zobozdravstvene storitve lahko pomenijo tudi precej zahtevno fizično delo. Zobozdravnik mora namreč precej dela opravljati z rokami dvignjenimi navzgor in občasno tudi s precej napora. Zato je pomembno, da je stol, ki ga uporablja dovolj prilagodljiv in trpežen.

Pri nakupu stola za delo in opravljanje storitve se torej posvetujte in dobro preglejte ponudbo, saj bo stol, ki ga boste izbrali odločilno vplival na vaše počutje in zdravje.