3 vrste stečaja podjetja

Večina novih malih podjetij ne preživi in ​​se sooča z odločitvijo, ali naj vloži zahtevek za neko obliko poslovnega stečaja. Med letoma 2005 in 2017 je le približno petina novih malih podjetij preživela več kot eno leto. Približno polovica teh podjetij je nadaljevala do pet let, medtem ko jih je le približno tretjina dosegla 10 let.

Stečaj je postopek, ki ga podjetje opravi na zveznem sodišču. Zasnovan je tako, da pomaga vašemu podjetju odpraviti ali odplačati dolg pod vodstvom in zaščito stečajnega sodišča. Poslovni stečaji so običajno opisani kot likvidacije ali reorganizacije, odvisno od vrste stečaja podjetja.

Obstajajo tri vrste stečajev, ki jih lahko podjetje vloži glede na svojo strukturo. Samostojna podjetja so pravna podaljška lastnika. Lastnik je odgovoren za vsa sredstva in obveznosti podjetja. Najpogosteje je, da samostojni podjetnik bankrotira z vložitvijo zahtevka za poglavje 13, ki je reorganizacijski stečaj. 2.

Družbe in družbe so pravni poslovni subjekti, ločeni od lastnikov. Proti stečajni zaščiti lahko zaprosijo vsi. Različne vrste stečajev se zaradi ameriškega zakonika o stečajih imenujejo “poglavja”.

 

Zakon o lastništvu dovoljuje, da ostane v poslu in odplačuje svoje dolgove, v poglavju 7 pa ne.

Znesek, ki ga morate odplačati, je odvisen od tega, koliko zaslužite, koliko ste dolžni in koliko lastnine imate. Če je vaše osebno premoženje povezano z vašim poslovnim premoženjem, tako kot če ste lastnik samostojnega podjetništva, se lahko izognete težavam, kot je izguba hiše, če namesto 7. poglavja vložite 13. poglavje.

poslovni stečaj je morda najboljša izbira, če podjetje nima uspešne prihodnosti. Običajno se imenuje likvidacija, običajno se uporablja, kadar so dolgovi podjetja tako veliki, da njihovo prestrukturiranje ni izvedljivo. Ta del stečaja se lahko uporablja za samostojne podjetnike, partnerstva ali korporacije.

To je primerno tudi, če podjetje nima večjih sredstev. Če je podjetje samostojno podjetje in je razširitev lastnikovih sposobnosti, se običajno ne splača reorganizirati. in 7. poglavje postane primerno. Preden se odobri stečaj, se na prosilcu opravi preizkus “premoženjske sposobnosti”. Če njihov dohodek presega določeno raven, njihova prošnja ni odobrena. Če se odobri stečaj, se posel razpusti.

V delu poglavja stečajno sodišče imenuje upravitelja, ki prevzame premoženje podjetja in ga razdeli med upnike. Po razdelitvi premoženja in plačilu skrbnika samostojni podjetnik prejme “razrešnico” na koncu primera. Razrešnica pomeni, da je lastnik podjetja oproščen obveznosti za dolgove. Partnerstva in korporacije ne dobijo razrešnice. 4.

Reorganizacija poslovanja

Ta način je morda boljša izbira za podjetja, ki imajo resnično priložnost, da stvari spremenijo. Poglavje 11 poslovni stečaj se običajno uporablja za partnerstva in korporacije. 5 Uporabljajo ga tudi samostojna podjetnika, katerih raven dohodka je previsoka, da bi bila upravičena do stečaja v poglavju 13.

Toje načrt, pri katerem se podjetje reorganizira in nadaljuje s poslovanjem pod nadzorom sodnika. Družba vloži podroben načrt reorganizacije, v katerem je opisano, kako bo ravnala s svojimi upniki. Podjetje lahko odpove pogodbe in najeme, izterja sredstva in odplača del svojih dolgov, medtem ko druge odpušča, da se vrnejo v dobičkonosnost. 4 Predloži načrt svojim upnikom, ki bodo o njem glasovali. Če sodišče ugotovi, da je načrt pravičen in pravičen, ga bo odobrilo.

Načrti reorganizacije predvidevajo plačila upnikom čez nekaj časa. Stečaji v 11. poglavju so izjemno zapleteni in ne uspejo vsem. Ponavadi traja več kot eno leto, da potrdite načrt.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja